Beplantning og græsarealer

Når en have skal beplantes er det vigtigt at vælge planter som har en chance for at overleve i det klima den vil udsættes for. Derfor kan en planteliste fra en have i Løkken ikke overføres direkte til en have i Aalborg by, da vind- og vejrforholdene vil være meget forskellige. Vi har en stor erfaring og solid viden om de forskellige planter og vi har et godt samarbejde med diverse planteskoler.

 

Vi kommer altid gerne med et udkast til en planteoversigt til en have ud fra de ønsker i har uanset om det er hæk, buske, træer, bunddække planter, stauder mv. Vi har en bred erfaring indenfor det grønne område og kommer gerne og vejleder jer i det mest optimale valg til jeres have.

Har du en forespørgsel?

Du kan ringe til anlægsgartner Henrik Furrebæk på telefon 42 58 50 00. Du kan også henvende dig skriftligt på fur-anleg@live.dk 

eller via formularen her.

Græsarealer

Græsarealer kan i store træk plantes på to måder:

  • med frø
  • med rullegræs

Uanset hvilken metode man vælger er det vigtigt at jorden under er plan og kultiveret så græsset kan forsyne sig med næring og vand fra undergrunden.

Hvis man vælger rullegræs har man straks en helt grøn græsplæne som i starten kræver plejen i form af at give den de næringsstoffer den har brug for i form af at vande den hyppigt. Alt efter hvad årstid man anlægger rullegræs på er der et vis omfang af pleje man skal overholde for græsset ikke går ud. Rullegræs er en løsning som er dyre end at så græs, til gengæld har man græs med det samme. Når man sår græs handler det om at frøene skal spire, hvilket kræver en vis temperatur, korrekt mængde næring i jorden og passende mængder vand.

Når en plæne ikke spirer

Der er altså en risiko for at områder i ens plæne ikke spirer, da store mængder vand der lægger sig i søer på plænen vil kunne drukne frøene. Det er dog let at genså sådan et område og ved at vælge at plante græsplænen med frø kan man vælge forskellige græssorter og blandinger. Dette gør, at hvis man har en vild have, kan man bruge en blanding som øger biodiversiteten og herved understøtte dyrelivet. Uanset hvilken løsning man hælder imod har vi god erfaring med dette dele og står klar til at rådgive og vejleder jer, ud fra hvilke behov i har.

Se hvad vi ellers kan udføre for dig

Vand i haven
Støttemure i granit & beton
Belægninger i granit & beton
Planter & græsetablering
Trapper i granit & beton
Lokal afledning af regnvand
Træarbejde
Havetegninger