Menu
Støttemure i haven bruges ikke kun til at holde jord på plads – de er også med til at skabe nye muligheder i haven og ændre dens karakter. De har en særlig vigtig funktion i haver og på udendørsarealer med et meget ujævnt terræn. Her kan de nemlig være med til at udnytte haven bedre, så der opstår flere steder til aktiviteter, anlæggelse af bede eller noget helt tredje. Det kan være ved at flytte og afstive jorden, så græsplænen kommer op i niveau med huset, eller indkørslen kommer ned på gadeplan.
Da alle haver og udendørsarealer er forskellige, kræver de unikke løsninger for at blive udnyttet optimalt. Brug kontaktformularen i højre side til at fortælle os om din opgave, hvorefter vi aftaler en dag, hvor vi kan komme og vurdere projektet. I samme omgang taler vi om mulighederne og begrænsningerne, og vi giver et overslag på opgaven – læs mere om prisen på en støttemur længere nede på siden.
Du kan ringe til anlægsgartner Henrik Furrebæk på telefon 42 58 50 00. Du kan også henvende dig skriftligt på fur-anleg@live.dk
eller via formularen her.
Skråninger og terrænforskelle følger automatisk med en grund, og de kan være svære at arbejde med, hvis man ikke lige ved, hvordan man skal gribe dem an. På samme tid gør selvsamme skråninger og terrænforskelle haven unik og interessant at bevæge sig rundt i. Heldigvis er der mange flere muligheder for at drage nytte af dem, end du måske lige tror.
Måske har du en skråning i baghaven, som du ikke ved, hvad du skal bruge til. Skal der anlægges græs eller måske et bed? Og hvad gør du i så fald med græsslåning og lugning af ukrudt – er det ikke besværligt på en skrånende grund? Sådan en skråning kommer hurtigt til at ligge ubrugt hen, fordi den er besværlig og upraktisk. Det er en af de udfordringer, som en støttemur i haven kan afhjælpe. Støttemuren løfter nemlig den skrånende græsplæne op i niveau med huset, så den bliver mere anvendelig.
Ved særligt stejle skråninger anbefaler vi, at støttemuren deles op i flere niveauer. Det skaber forskellige zoner i haven, og samtidig undgår man en meget høj støttemur i bunden af haven. Hvis denne løsning ikke er noget dig, kunne en anden mulighed være udelukkende at bygge en støttemur op omkring huset, så der opstår en terrasse – men resten af skråningen forbliver som den er. Det er en smart måde at få en funktionel terrasse, uden at charmen fra den oprindelige have forsvinder.
Hvis baghaven i stedet skråner opad, er det ikke nødvendigvis en begrænsning. Løsningen kan fx være at fjerne et par meters jord rundt om huset, så der opstår en terrasse. Jorden gemmes væk bag en støttemur, og her kan du vælge at plante blomster og planter, og vi kan bygge en trappe, der fører op til haven.
Hvis huset er placeret højere oppe end gaden, er en støttemur helt ideel. Den kan nemlig give plads til en indkørsel i gadeplan, så du slipper for at parkere bilen på en stejl skråning. Sådan en indkørsel laves ofte i forbindelse med anlægningen af en støttemur i forhaven – både fordi det sparer tid og penge at kombinere de to opgaver, men også fordi det giver det pæneste resultat. Det foregår ved, at jorden i den ene side fjernes for at gøre plads til indkørslen, mens det i den anden side løftes op i bryst- eller hovedhøjde ved hjælp af støttemuren. Det giver huset et flot, markant førstehåndsindtryk af huset og giver mulighed for at plante et smukt bed.
Støttemure i haven og trapper er uløseligt forbundne. Det skyldes, at man ved anlæggelsen af en støttemur gør adgangen til huset, haven eller terrassen besværlig, fordi jorden hæves − nogle gange op til flere meter – og derfor kan der være brug for en trappe. Når vi kommer ud og besigtiger opgaven, taler vi med dig om, hvordan trappen kan indgå som en integreret del af støttemuren, og hvordan den skal designes for at passe bedst muligt ind i husets stil.
Ved små niveauforskelle i haven er det en god idé at anlægge et bed, som holdes på plads af en støttemur. Bedet kan være stort eller lille, og det kan rumme alt fra stauder til frugtbuske. Skal du have anlagt en støttemur rundt om en terrasse, kan du bruge den til at anlægge et bed. Det giver terrassen en levende indramning, og du har samtidig nem adgang til bedet.
Vi hjælper gerne med at finde alternative muligheder til de steder, hvor der ikke findes en løsning, som ligger lige til højrebenet. Det kan også være, at du selv har fået en god idé til et anderledes design af støttemuren, eller hvordan den skal bruges. Vi er åbne for at tænke ud af boksen – og at føre idéen ud i virkeligheden.
Det er en kunst at få en støttemur til at holde på jorden, uden at den med tiden falder sammen. Muren skal kunne bære meget vægt, og det kræver håndelag at udføre en solid konstruktion.
Opbygningen af en støttemur begynder med det indledende møde, når vi kommer ud og besigtiger opgaven første gang. Her vurderer vi opgavens omfang, og vi finder sammen frem til, hvordan muren skal se ud. Herefter sender vi et tilbud til dig. Prisen på støttemuren afhænger helt og holdent af omfanget, men vores priser er meget fair og er altid med alle omkostninger inkluderet, så der ikke opstår uventede udgifter undervejs. Vælger du at godkende tilbuddet fra os, aftaler vi en dag for påbegyndelsen af arbejdet.
Fremgangsmåden for opbygning af en støttemur kan inddeles i disse faser:
Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig – vi holder til i Løkken, men kører gerne til hele Nordjylland.
Har du brug for hjælp af en erfaren gartner i Løkken eller et andet sted i Nordjylland, er du velkommen til at kontakte os for at drøfte dine behov og de services, vi tilbyder. Vi er en lille virksomhed med speciale i have- og anlægningsarbejde, som værdsætter kvalitet og yder vores bedste for at levere flotte resultater.
Kontakt os via formularen for at få et uforpligtende tilbud på din opgave.
Furrebæks Anlæg
Gølstrup Hede 93
9480 Løkken
42 58 50 00
Fur-anleg@live.dk
© Alle rettigheder forbeholdt Furrebæks Anlæg
CVR: 34838852